Въпроси и отговори

Факти и общи условия

Поръчка и плащане

Разгледайте нашата колекция, прочетете описанията и изберете желания от Вас артикул – нож, меч, брадва или друго. Може и няколко наведнъж. 🙂

Кликнете върху бутона „купи“ в описанието. Сайтът е портфолио на колекцията ни, затова не всичко се продава. Ако има бутон „купи“, значи артикулът може да бъде закупен.

Вашият избор е добавен в количката. Ако желаете, може да продължите да разглеждате сайта или да добавите още нещо.

Когато сте готови, кликнете върху бутона с количка в горния десен ъгъл на екрана, за да финализирате своята поръчка.

Попълнете формата с Вашите имена, телефонен номер и адрес или офис на куриер, където предпочитате да доставим пратката. Ако желаете да оставите коментар или указание, направете го в раздел „Бележки към поръчката“.

Прочетете и приемете „условията за ползване“, с които удостоверявате Вашето разбиране и съгласие за отговорностите, свързани с настоящата покупка. Веднъж закупени, не приемаме обратно артикули, не ги заменяме и не носим отговорност за употребата им.

Когато сте готови, кликнете върху бутон „поръчване“ в долната част на екрана. Заявката Ви е изпратена към нашия колектив.

Член на екипа ни ще Ви изпрати имейл за потвърждение и информация относно начините за плащане, също по отношение на доставката. Поръчки не се изпращат, докато не получим утвърдителен отговор на нашия имейл и заплащане на стойността в пълен размер.

Имайте предвид, че комуникацията с колектива ни се извършва изцяло по имейл. Благодарим за вниманието!

Временно не приемаме плащания чрез наложен платеж.
Плащанията се извършват онлайн, така, както бихте предплатили за каквото и да е при поръчка от чужбина.

Доставката в България е безплатна до избран от Вас адрес или офис на куриер.

След като направите своята поръчка, ще получите имейл от нас с възможните опции за плащане. Поръчката следва да бъде заплатена в пълен размер в срок от 24 часа, в противен случай се анулира.

Ако имате някакви колебания или въпроси, моля свържете се с нас предварително или добавете забележка към поръчката в съответното поле. Това е особено важно за купувачи от чужбина, където начините за плащане са същите, но условията за доставка са различни.

 

Доставка

Доставката в България е безплатна и се извършва възможно най-скоро след закупуване на артикул, обикновено в рамките на два работни дни. В зависимост от ситуацията, използваме Еконт, Спиди или други куриери. Опаковаме надеждно, за да получите избраното в перфектно състояние.

 

Осъществяваме доставки извън страната. Нужно е да се свържете с нас предварително. Владеем английски език (и не само) и имаме готовност да доставим избраното от Вас до всяка една държава, където местните закони позволяват.

Отговорността за получаването на артикули от нашия сайт е изцяло Ваша – длъжни сте да познавате законите там, където живеете. Ние не носим отговорност, ако митническите или други власти във Вашия град, окръг или държава задържат пратката. В такъв случай не можем да възстановим сумата, която сте заплатили.

Преди да поръчате, прочетете и обмислете внимателно! Закупен от нас артикул не може да бъде върнат или заменен! Действащото законодателство (ЗЗП) предвижда възможност за връщане на стоки при онлайн търговията, но нашият сайт не е търговски в юридическия смисъл на понятието. Сайтът е портфорлио на общата колекция на група ентусиасти, които вместо да пускат обяви по разни сайтове и форуми, са инвестирали време и пари в собствена платформа. Това е своего рода уважение към естетиката и качествата на екземплярите, които според нас е редно да бъдат презентирани правилно. Мечовете и другите предмети, показани на сайта, са лична собственост на нашия колектив или на хора, споделящи интересите ни. Поради това и не само, презумпцията за онлайн търговия в ЗЗП, касаеща връщане на артикули, не може да бъде приложена. Ако гореописаните условия не Ви допадат, просто не поръчвайте.

Мечовете на Weapons of War

Колекцията на „Weapons of War” се състои от истински остриета. За онези, с които сме склонни да се разделим, осигуряваме бърза доставка навсякъде. Подкрепяме Ви със съвети и препоръки от разнородно естество, например за особеностите на различните типове хладни оръжия и тяхното приложение в миналото и съвремието. Комуникацията със съмишленици по любимите ни теми, както и добрите Ви отзиви, са горивото което ни движи!

Хладните оръжия, които екипът на „Weapons of War” предлага, не са евтини имитации или сувенирни артикули. Те са красиви и същевременно напълно функционални в историческия смисъл на понятието. Както всеки друг специализиран инструмент, така и остриетата изискват знания, умения и отговорност при боравене, плюс грижа и поддръжка при съхранението им.

За повече информация по тази или друга тема, прегледайте секцията „Поддръжка” в сайта, абонирайте се за нашия Блог или ни пишете с въпроси.

Накратно – отнасяйте се с необходимото внимание и уважение към оръжията и те ще Ви служат дълго и вярно!

Мечовете на „Weapons of War”, от най-евтиния до най-скъпия, са все качествени и функционални екземпляри. Подбирани в продължение на години от членовете на нашия екип и хора от обкръжението ни, според нас те са най-доброто, което човек може да си купи в България и не само.

Предлагайки част от нашата колекция за продажба, можем да подсигурим стойностен меч за всеки бюджет. Каквото и да закупите от нас, може да очаквате възможно най-високо съотношение цена-качество. Стремим се да подбираме с вкус и разнообразие, за да осигурим избор за всекиго. Няма „най-хубав меч”. Понякога човек вижда или хваща оръжието в ръка и усеща, че това е точно „неговото”. В този момент той става щастлив човек. Именно тази емоция целим да предадем чрез нашата дейност, която се крепи на общата ни страст към историята и оръжейното дело.

Сайтът и блогът към него са връзката ни със съмишленици и ентусиасти, където освен демонстрираната с гордост колекция, ние споделяме информация, пишем статии, гледаме видео и снимки и в общи линии обсъждаме всичко, което засяга взаимните интереси. Идеята е с времето да изградим огромен масив от материали на български език по съответните теми. Чрез създаването на акаунт, Вие имате възможност да се присъедините активно към тази общност от любители на историческите оръжия и да допринасяте за нейното популяризиране и съвместно израстване.

За съжаление, понякога из българските онлайн сайтове за търговия се злоупотребява, затова искаме да подчертаем следното: Екипът на „Weapons of War” презентира своите мечове и аксесоари единствено и само чрез нашия собствен сайт. Без изключение всички обяви за мечове, публикувани извън www.weaponsofwar.org, не са дело на колектива ни! Случва се недобросъвестни хора да присвояват авторските ни снимки и текстове и да ги използват с търговска цел в нарушение на елементарния морал, както и на Закона за авторското право. Тези анонимници продават продукти със съмнително качество, опирайки се на нашето име и репутация. Учтиво Ви молим да внимавате какво и откъде купувате, защото пазарът е пълен с непочтени търговци и евтини имитации. Ако желаете да придобиете качествен меч от колекцията ни, единственият начин да го сторите е чрез сайта www.weaponsofwar.org и никъде другаде.

Често задавани въпроси

По въпроса – откровено ще кажем, че не е желателно да заточвате режещия ръб просто за да го заточвате. Мечовете ни са наистина остри така, както излизат от работилницата. Съмняваме се, че което и да е острие ще има нужна от заточване дълги години. Освен ако не го ползвате наистина редовно за упражнения по разсичане. Дори при това положение, би трябвало да се справя добре поне няколко години – японският меч е извествен с това. Имайте предвид, че понякога мечът не се чувства достатъчно остър на докосване в сравнение с произволен нож, поради различната геометрия, скос и дебелина на острието. Също така поради разликата в употребата: ножът реже напред-назад с притискане, а японският меч разсича посредством своята клиновидна форма с правилен ъгъл на замах и голяма скорост. Пишем това, защото е от съществено значение за разбиране степента на функционална острота не само на японския меч, но и на всеки друг вид хладно оръжие.

Конкретно – за да се запази потенциалът и най-вече спецификата на японския меч (геометрията, скосът и т.н.) процесът на „подостряне” всъщност е процес на полиране на цялата повърхност на острието. Катана няма вторичен скос, не се заточва като нож и прилагането на сходни методи обикновено води до обратен ефект. За да се полира острие по традиционен способ, се използват набор от водни камъни, от най-едра зърненост към най-ситна. Завършва се с т.нар. пръстови камъни, които често са не по-едри от прашинки. Усвояването на това умение е трудно начинание и отнема години практика. В ютуб има много клипове, показващи процеса. На блога ни може да намерите информация по темата, например: Полиране и заточване

Ако държите на по-бърз и лесен начин, може да си закупите керамичен масат (пример), с възможно по-голяма дължина, и масло за заточване (двете неща се продават по оръжейните магазини или онлайн). Обръщате меча с острието нагоре върху плот или стол (където Ви е удобно за работа), капвате масло върху стоманата и инструмента, хващате ъгъл от 30 градуса спрямо острието, който поддържате внимателно и с бавни и равномерни движения от предпазителя към върха минавате едната страна няколко пъти, след което другата страна същия брой пъти, без да натискате прекалено силно. За по-голяма прецизност, първо разглобете меча. 
 
Този метод дава резултат, но също може да доведе до нежелани последици, ако се прекалява или се сбърка в изпълнението. Възможно е да се отронят фини парченца от режещия ръб, особено на диференцирано закалени остриета, поради голямата им твърдост и още по-голямата твърдост на керамичния инструмент. Бихте могли да ползвате и стоманен масат вместо керамичен, или всякакво друго точило за режещи инструменти. Най-важно е да спазвате постоянен ъгъл от около 30 градуса между острието и заточващия инструмент, да не бързате и да се стремите да работите равномерно и двете страни.
 

Съветът ни – не заточвайте меча, ако наистина не е необходимо, например при кривина или нащърбване или при осезаемо затъпяване на режещия ръб. Ако нямате опит, вероятно ще стане по-зле, отколкото е. Поначало всичките ни остриета са достатъчно остри и здрави, за да се справят с всяка разумна цел, към която един японец би замахнал със своя самурайски меч.

Общи условия

Според Закона за оръжията (ЗОБВВПИ) на Република България, оръжия могат да бъдат закупувани и притежавани само от пълнолетни (навършили 18 години) лица! Екипът на „Weapons of War” си запазва правото да отказва поръчки и/или да поиска удостоверение на възрастта, преди да осъществи продажба на артикули, които имат остриета.

Хладните оръжия не са обект на регулация, тоест не се изисква разрешение за внос, износ, закупуване, замяна, продажба, нито за притежание, съхранение, транспортиране, носене и/или употреба. Не се изисква уведомяване на органите на властта при промяна на каквито и да е обстоятелства, свързани със собствеността върху тях. Няма лимит за притежание на максимален брой. Законодателството не поставя ограничения относно дължина или вид на острие, не изисква специално място за съхранение и не налага рестрикции относно боравенето (тренировката) с хладно оръжие в домашни условия, в частни имоти или извън обществени места. Терминът „хладно оръжие“ е общоприет и обичаен, но за него не съществува дефиниция в ЗОБВВПИ. В нашия сайт, ние го използваме в историческия контекст на неговия смисъл.

Няма регламент за скрито или открито носене на хладно оръжие. Обикновено се прилага принципът за скрито пренасяне/носене на обществени места, подобно на огнестрелните оръжия. Наложително е пренасящият/носещият хладно оръжие на публично място да не смущава околните и да бъде дискретен. Въпреки че няма конкретна забрана, от етична гледна точка не е желателно хладното оръжие да бъде показвано и/или употребявано на обществено място, в присъствието на непознати, без основателна причина.

По смисъла на действащия в България наказателен закон (НК), при самозащита с оръжие (хладно, огнестрелно, друго) обикновено се прилага формулировката „преминаване пределите на неизбежната отбрана“. Практиката сочи, че често пъти защитилият се с оръжие от чужда агресия надскача рамките на юридически допустимите граници. Налице са редица случаи, когато самозащитата е тълкувана като криминална проява и потърпевшият гражданин бива осъждан и вкарван в затвора. В общи линии, на самозащитата в собствен имот се гледа по-благосклонно, но гаранции за справедливост няма! Всеки български гражданин следва да премисли много внимателно действията си, преди да употреби каквото и да е оръжие, дори юмруците си, в случай на нападение срещу него или срещу негови близки.

Мечът, както ножът, брадвата, сърпът, бейзболната бухалка, гумената палка, електрошокът, стикът за голф, харпунът, чукът, пиронът, мотиката, вилата, кирката, длетото, павето и прочее са все предмети, които могат да причинят сериозна травма или дори смърт при погрешна/неправилна употреба и/или злоупотреба. Работещият (използващият) подобни инструменти следва да направи всичко възможно, за да осигури максимална безопасност за себе си и за околните спрямо действията, които извършва при боравенето с тях.

Екипът на „Weapons of War” не носи никаква отговорност при злоупотреба или инциденти със закупени артикули от нашата колекция – отговорността ни приключва в момента на продажбата им! Всеки купувач приема задължението да се запознае в подробности с действащите законови и подзаконови текстове в България (или в държавата, където живее) и да следи и спазва практиките и разпоредбите за притежание, съхранение, носене и употреба на хладно оръжие, където и ако има такива! Човекът, купуващ острие от нас, е длъжен да не подлага на опасност себе си и/или околните със своите умишлени или неумишлени действия. Той се задължава да борави с оръжието отговорно, с необходимото внимание и на подходящите и позволени за целта места!

Описаните по-горе законови рамки имат спомагателен характер и служат, за да запознаят най-общо купувачите и настоящи/бъдещи притежатели на мечове с правата и задълженията, свързани с тези предмети в Република България. Екипът на „Weapons of War” не претендира за юридическата изчерпателност на написаното. Законът се променя често и е обект на широко тълкуване според конкретния случай. Правилно е всеки заинтересован да потърси допълнителна информация от квалифицирани лица и/или институции относно касаещите го въпроси. Законите и нормативната уредба в България не са константни. Купувачът декларира готовност да следи и спазва всякакви юридически изменения, касаещи придобитите от него артикули!

Преди да поръчате, прочетете и обмислете внимателно! Закупен от нас артикул не може да бъде върнат или заменен! Действащото законодателство (ЗЗП) предвижда възможност за връщане на стоки при онлайн търговията, но нашият сайт не е търговски в юридическия смисъл на понятието. Сайтът е портфорлио на общата колекция на група ентусиасти, които вместо да пускат обяви по разни сайтове и форуми, са инвестирали време и пари в собствена платформа. Това е своего рода уважение към естетиката и качествата на екземплярите, които според нас е редно да бъдат презентирани правилно. Мечовете и другите предмети, показани на сайта, са лична собственост на нашия колектив или на хора, споделящи интересите ни. Поради това и не само, презумпцията за онлайн търговия в ЗЗП, касаеща връщане на артикули, не може да бъде приложена. Ако гореописаните условия не Ви допадат, просто не поръчвайте.

Ние, колективът зад „Weapons of War”, не сме търговци, а колекционери, почитатели и ползватели на исторически оръжия. Сайтът ни е създаден и съществува с любителска цел. Периодичната продажба на отделни предмети от колекцията ни служи по няколко начина: популяризира историческите хладни оръжия, увеличава броя на притежателите им и осигурява знания и умения за всички заинтересовани. Накрая, но не на последно място, финансира обновяването на колекцията ни и придобиването все повече и по-ценни мечове за нея.

Със закупуването на артикул от „Weapons of War” купувачът декларира, че е прочел гореописаните условия, съгласен е с тях и доброволно приема спазването им!

Държим да подчертаем, че комуникацията с колектива ни се извършва изцяло по имейл. Благодарим за вниманието!

Изпратете ни запитване

  [bws_google_captcha]

  1. Разгледайте нашия каталог и изберете желания от Вас артикул – меч или аксесоар.

  2. Кликнете върху бутона „купи“ в описанието на артикула.

  3. Вашият избор е добавен в количката. Ако желаете, може да продължите да разглеждате сайта или да добавите още нещо.

  4. Когато сте готови, кликнете върху бутона с количка в горния десен ъгъл на екрана, за да финализирате поръчката.

  5. Попълнете формата с Вашите имена, телефонен номер и адрес или офис на Еконт, където да насочим пратката. Ако желаете да оставите коментар, направете го в раздел „Бележки към поръчката“.

  6. Прочетете и приемете „условията за ползване“, с които удостоверявате Вашето разбиране и съгласие за отговорностите, свързани с настоящата покупка. Остриетата не са играчки и веднъж закупени от Вас, ние не носим отговорност за използването им.

  7. Когато сте готови, кликнете върху бутон „поръчване“ в долната част на екрана.

  8. Ако за пръв път поръчвате нещо от нас, вероятно е член на екипа ни да се свърже с Вас за потвърждение.

  9. Плащането става с наложен платеж при получаване на пратката. Доставката в България е безплатна и имате възможност да видите поръчката, преди да я заплатите. По този начин се убеждавате в нейното качество и потвърждавате, че е това, което сте поръчали.

  10. За други методи на плащане, свържете се с нас предварително. Това е особено важно за купувачи от чужбина, където условията за доставка са различни.

  11. Доставката в България се извършва най-често до два работни дни. В случай, че е възможно някакво забавяне, ще Ви уведомим своевременно.

  12. Екипът на Weapons of War Ви пожелава приятно, ползотворно и отговорно притежание и боравене с избрания от Вас меч.

  Плащането става с наложен платеж при получаването на пратката, след преглед и потвърждение от страна на купувача.

  Доставката в България е безплатна и се извършва възможно най-скоро след закупуване на артикул, обикновено в рамките на два работни дни. В зависимост от случая, използваме Еконт или други куриери. По подразбиране залагаме опцията „прегледай, преди да платиш”. По този начин имате възможността лично да се убедите в качеството и съответствието на избраните от Вас продукти, преди да ги заплатите.

  За доставка извън страната, моля да се свържете с нас предварително. Владеем английски език (и не само) и имаме готовност да доставим меч до всяка една държава, където местните закони позволяват.

  Преди да поръчате, прочетете и обмислете внимателно! Закупен от нас артикул не може да бъде върнат или заменен! Действащото законодателство (ЗЗП) предвижда възможност за връщане на стоки при онлайн търговията основно защото клиентите не се докосват до избраните предмети, преди да ги заплатят. Това може да породи несъответствие или откровена измама. Когато купувате нещо от нас, получавате безплатна доставка по куриер. Ние държим на обстоен преглед преди заплащане. Вие виждате и одобрявате своята покупка, преди да я платите. Ако не я одобрите, просто отказвате на място – не получавате и не заплащате нищо. Поради това и не само, презумцията за онлайн търговия в ЗЗП, касаеща връщане на артикули, не може да бъде приложена. Мечовете и другите предмети, показани на сайта, са лична собственост на нашия колектив или на хора, споделящи интересите ни. Покупката на каквото и да е от колекцията се заявава онлайн, но на практика се извършва физически, след преглед и одобрение.

  „Weapons of War” предлага истински, функционални мечове на достъпни цени, осигурява бърза доставка навсякъде и Ви подкрепя със съвети и препоръки за качествата на различните типове хладни оръжия и тяхното приложение в миналото и съвремието (тренировка и колекция). Добрите Ви отзиви са горивото, което ни движи!

  Хладните оръжия, които екипът на „Weapons of War” предлага, не са евтини имитации или сувенирни артикули. Те са красиви и същевременно напълно функционални в историческия смисъл на понятието. Както всеки друг специализиран инструмент, така и мечовете изискват знания, умения и отговорност при боравене, плюс грижа и поддръжка при съхранението им.

  За повече информация по тази или друга тема, разгледайте секцията „Поддръжка” в сайта, абонирайте се за нашия Блог или ни пишете.

  Отнасяйте се с необходимото внимание и уважение към оръжията и те ще Ви служат дълго и вярно!

  Мечовете на „Weapons of War”, от най-евтиния до най-скъпия, са все качествени и функционални екземпляри. Закупувани и събирани в продължение на години от членовете на нашия екип и хора от обкръжението ни, според нас те са най-доброто за парите, което човек може да си купи в България (и не само).

  Предлагайки част от нашата колекцията за продажба, искаме да подсигурим стойностен меч за всеки бюджет. Каквото и да закупите от нас, може да очаквате възможно най-добро съотношение цена-качество. Стремим се да подбираме с вкус и разнообразие, за да осигурим избор за всеки. Няма „най-хубав меч”. Понякога човек хваща оръжието в ръка и усеща, че това е точно „неговото”. В този момент той става щастлив човек. Именно тази емоция целим да предадем чрез нашата дейност, която се крепи на общата ни страст към историята и оръжейното дело.

  Сайтът и блогът към него са връзката ни със съмишленици и ентусиасти, където освен демонстрираната с гордост колекция, ние споделяме информация, пишем статии, гледаме видео и снимки и в общи линии обсъждаме всичко, което засяга нашите общи интереси. Идеята ни е с времето да изградим огромен масив от материали на български език по съответните теми. Чрез създаването на акаунт, Вие имате възможност да се присъедините активно към тази общност от любители на историческите оръжия и да допринасяте за нейното популяризиране и общо израстване.

  Понякога из българските онлайн сайтове за търговия се злоупотребява, затова искаме да подчертаем следното: Екипът на „Weapons of War” показва и предлага своите мечове и аксесоари единствено и само чрез нашия собствен сайт. Без изключение всички обяви за мечове, публикувани извън www.weaponsofwar.org, не са дело на колектива ни! Случва се недобросъвестни хора да присвояват авторските ни снимки и текстове и да ги използват с търговска цел в нарушение на Закона за авторското право. Тези личности из интернет продават продукти със съмнително качество, опирайки се на нашето име и репутация. Учтиво Ви молим да внимавате какво и откъде купувате, защото пазарът е пълен с непочтени търговци и евтини имитации. Ако търсите качествен меч от колекцията на нашия екип, единственият начин да се сдобиете с него е чрез сайта www.weaponsofwar.org и никъде другаде.

  Комуникацията с колектива ни се извършва само по имейл.

  Относно въпроса Ви – откровено ще кажем, че не е желателно да заточвате режещия ръб. Мечовете ни са наистина остри така, както излизат от работилницата. Съмняваме се, че което и да е острие, ще има нужна от заточване дълги години. Освен ако не го ползвате наистина редовно за упражнения по разсичане. Дори при това положение, би трябвало да се справя добре поне няколко години – японският меч е извествен с това. Имайте предвид, че понякога мечът не изглежда достатъчно остър на докосване в сравнение с произволен нож, поради различната геометрия, скос и дебелина на острието. Също така поради разликата в употребата – ножът реже на място с притискане и триене, а японският меч разсича със скорост, правилен ъгъл и голяма инерция. Казваме това, защото контекстът е от съществено значение за разбиране функционалната острота не само на японския меч, но и на всеки друг вид хладно оръжие.

  Конкретно – за да се запази характерът и най-вече функционалността на японския меч (геометрията му, скосът му и т.н.) процесът на “подостряне” всъщност е процес на полиране на цялата му повърхност. Катана не се заточва като нож и прилагането на подобни методи обикновено води до обратен ефект. За да се полира острие по традиционен начин, се използват набор от водни камъни, от най-едра зърненост към най-ситна. Завършва се с т.нар. пръстови камъни, които често са не по-едри от прашинки. Усвояването на това умение е трудно начинание и отнема години практика. В ютуб има много клипове, показващи процеса. На блога ни може да намерите информация по темата, например:

   

  Ако държите на по-бърз и лесен начин, може да си закупите керамичен масат (пример), с възможно по-голяма дължина, и масло за заточване (и двете неща се продават по оръжейните магазини или онлайн). След това обръщате меча с острието нагоре върху бюро или стол (където Ви е удобно за работа), капвате масло върху стоманата и инструмента, хващате ъгъл от 30 градуса спрямо острието, който поддържате внимателно, и с бавни и равномерни движения от предпазителя към върха минавате едната страна няколко пъти, след което другата страна същия брой пъти, без да натискате. Този метод дава резултат, но също може да доведе до обратен ефект, ако се прекали или се обърка нещо в изпълнението. Възможно е и да се отронят фини парченца от режещия ръб, поради голямата му твърдост и още по-голямата твърдост на керамичния инструмент.

  Съветът ни е – не заточвайте меча, ако наистина не е необходимо (например кривина или повреда в режещия ръб). Поначало всичките ни остриета са достатъчно остри, за да се справят с всяка цел, която разумен японец би сложил пред своя самурайски меч.

  0
  0
  Количка

  No products in the cart.

  Безплатна доставка и опция "преглед"
  Сравни
  No product is added to the compare list!
  Start Shopping
  Любими
  There are no products on the wishlist!
  Start Shopping
  1 Billing & Shipping
  2 Order & Payment

  Billing details

  България

  Additional information

  Your order

  Previous
  Next
  error: Съдържанието е защитено!