Тачи „Пурпурен Изгрев“ Ревю

Тачи (японски: 太刀) е традиционно изработен меч, използван от самураите във феодална Япония в периода от 10-ти до 19-ти век. Този тип мечове предшестват развитието и налагането на катана като основно оръжие за войнската каста. Поначало тачи има по-извит профил от катана, притежава по-декорирано „облекло“ и се носи вързан за пояса така, че режещия ръб да сочи надолу. Според редица ценители този класически меч превъзхожда катана в определени области, най-вече в естетиката и излъчването. Един сигурен факт – тачи е прекрасно допълнение към всяка една колекция и много ентусиасти се стремят към усъвършенстване на своята техника именно с такъв меч.

След тази кратка увертюра нека споделим впечатленията си от тачи „Пурпурен изгрев“:


Както почти всички мечове в нашия каталог, така и „Пурпурен Изгрев” беше изработен по наша заявка от оръжейни специалисти в град Лонкуан – Китай. Скъпият ни клиент И.С. веднъж ни запита нямаме ли някое тачи на разположение и ние се взехме в ръце – обмислихме и обсъдихме дизайна, заявихме изработката и след няколкоседмично чакане „Пурпурен Изгрев“ пристигна. Преди да го изпратим където трябва, ние доволно се порадвахме на атмосферата, която този меч създаваше около себе си. Както се вижда от клипа, всичко в оръжието беше пипнато „по японски“ – солидната ръкохватка, извита по острието, правата темпер линия и ножницата с чудесни орнаменти в тон с характера на меча. По разбираеми причини не сме правили „тамешигири“ с „Пурпурен Изгрев“, но сме сигурни, че резултатите биха били чудесни. Откровено казано, това е едно от най-красивите и запомнящи се оръжия, до които сме се докосвали.

Кой знае, може би притежателят му (за който не се съмняваме, че е тествал меча подобаващо 🙂 ) ще пожелае да сподели впечатленията си в коментарите отдолу.

Междувременно Вие разгледайте снимки и подробна информация за „Пурпурен Изгрев“.

Ако желаете да притежавате свое тачи или искате да създадем меч по Ваш собствен дизайн? Изпратете ни запитване и ние ще се погрижим за всичко останало.