Меню Затваряне

Одачи Златно Цвете

730.00 лв.

Самураите използвали мечовете си в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч било най-ценното и необходимо за един войн в японското общество. Между 12 и 16 век, когато конницата доминирала самурайските открити сражения, на бойното поле се чувствала нуждата от по-големи мечове за пехотата, които да контрират предимството на ездачите. Така се появили „Одачи” (буквално „голям меч”).

В съвремието култът към „Бушидо“ е все така популярен и последователите на японските бойни изкуства се увеличават. Това налага създаването на нови мечове, които да заместят старите в тренировъчните практики по усвояването изкуството на меча. Някои от тях следват традиционните методи на изработка, други са резултат от съвременни материали и технологии. Независимо от произхода им, притежанието на самурайски меч е непреходен символ на сила, чест и достойнство.

„Златно Цвете” е изработено от оръжейни специалисти в град Лонкуан – Китай и проследява модерния поглед към японската култура и традиции. Мечът е универсално оръжие – може лесно да премине през мека повърхност със своя остър като бръснач ръб, като в същото време е достатъчно гъвкав, за да абсорбира удари. Най-добрата комбинация от красота и функционалност!

Изчерпан

Вид

Дръжка (Tsuka) детайли:

11 3/4'' (30 см). Синтетична копринена намотка върху кожа от скат върху дърво

Цялостна дължина

47 1/4" (120 см)

Дължина на острието

34 2/3“ (88 см)

Жлеб (Bo-Hi)

Да, жлебът олекотява острието, в резултат на което замахът е по-бърз и се чува специфичен звук „tachi-kaze”

Име

Конструкция на острието

Моностомана (Maru)

Материал на острието

AISI 9260 легирана пружинна стомана

Полировка

Хибридна, мечът е много остър

Предпазител (Tsuba) и орнаменти

Направени от месингова сплав

Състояние

Чисто нов и неизползван

Твърдост на острието

55 HRC

Тегло

2.55 lbs (1.15 кг без ножница)

Термична обработка

Цялостно закален чрез нагряване и потапяне в масло. Отвърнат до пружинност чрез вторично нагряване и охлаждане във въздушна среда

Тип на острието

Shinogi-Zukuri

Тип конструкция

Традиционна – стоманената опашка (nakago) продължава под ръкохватката, фиксирана чрез два осигурителни бамбукови нита (mekugi)

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете първия отзив за „Одачи Златно Цвете“
error: Съдържанието е защитено!