Меню Затваряне

Нодачи Боен Вик

Самураите използвали катана в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч било най-ценното и необходимо за един войн в японското общество. На бойното поле понякога доминирали по-нестандартните мечове, способни да дадат надмощие на боравещия с тях. Предлаганото тук оръжие е инспирирано от съчетаването на катана и нагината в едно цяло.
„Боек Вик” е изработен от оръжейни специалисти в град Лонкуан – Китай и проследява модерния поглед към японската култура и традиции. Мечът е универсално оръжие – може лесно да премине през мека повърхност със своя остър като бръснач ръб, като в същото време е достатъчно гъвкав, за да абсорбира удари. Най-добрата комбинация от красота и функционалност – „Боек Вик” нодачи с неговата фултанг конструкция е истинско „батъл реди” оръжие.

 

Вид

Дръжка (Tsuka) детайли:

17 3/4'' (45 cm). Памучна намотка върху кожа от скат върху дърво

Цялостна дължина

46 3/4" (119 см)

Дължина на острието

28 3/4" (73 см)

Жлеб (Bo-Hi)

Да, острието разполага с два жлеба – един с дължина 1/3 и втори с дължина 7/8. Те го олекотяват, в резултат на което замахът е по-бърз и се чува специфичен звук „tachi-kaze”

Име

Конструкция на острието

Моностомана (Maru)

Материал на острието

AISI 1060 високовъглеродна стомана

Полировка

Хибридна, мечът е много остър

Предпазител (Tsuba) и орнаменти

Направени от месинг

Състояние

Неупотребяван, в отлично състояние

Твърдост на острието

50 HRC

Тегло

3.00 lbs (1.35 кг без ножница)

Тип на острието

Naginata-Naoshi

Тип конструкция

Традиционна – стоманената опашка (nakago) продължава под ръкохватката, фиксирана чрез два осигурителни бамбукови нита (mekugi)

error: Съдържанието е защитено!