Меню Затваряне

Кукри Пустиня

Кукри или „Кукури”, както се нарича това оръжие в земята на Гурките – Непал, е прекрасен пример за перфектно съчетание на функционалност, култура и естетика в едно. Почти всяко семейство в Североизточна Индия и Непал притежава характерното острие и го използва в ежедневието за най-разнообразни задачи – фермерство, лов, самозащита. Кукри от векове е религиозен символ на Непал и на известните полкове на Гурките, уважавани в цял свят заради доблестта, проявена в многобройните битки на Британската империя.

До ден днешен кукри е част от военното снаряжение на Гурките и на полицейските служители в Непал. Характерният дизайн на острието с обратна извивка и солиден гръбнак му придават голяма здравина и устойчивост, доказали се с времето в най-разнообразни военни и цивилни приложения.

„Пустиня” е съвремененно кукри, изковано в Дхаран – Непал. Оръжието е плод на напълно автентична ръчна изработка от наследствени майстори („ками бишвакармас”), снабдяващи полицията и военните на страната с хладно оръжие. Независимо дали ще използвате кукри за къмпинг, лов, риболов или за някаква друга цел, този прекрасен инструмент ще Ви бъде изключително полезен.

Вид

Име

Отзиви

Все още няма ревюта

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят ревюта.

error: Съдържанието е защитено!