Меню Затваряне

Кукри Армия

Кукри или „Кукури”, както се нарича това оръжие в земята на Гурките – Непал, е прекрасен пример за перфектно съчетание на функционалност, култура и естетика в едно. Почти всяко семейство в Североизточна Индия и Непал притежава характерното острие и го използва в ежедневието за най-разнообразни задачи – фермерство, лов, самозащита. Кукри от векове е религиозен символ на Непал и на известните полкове на Гурките, уважавани в цял свят заради доблестта, проявена в многобройните битки на Британската империя.

До ден днешен кукри е част от военното снаряжение на Гурките и на полицейските служители в Непал. Характерният дизайн на острието с обратна извивка и солиден гръбнак му придават голяма здравина и устойчивост, доказали се с времето в най-разнообразни военни и цивилни приложения.

„Армия„ е съвремененно кукри, изковано в Дхаран – Непал. Оръжието е плод на напълно автентична ръчна изработка от наследствени майстори („ками бишвакармас”), снабдяващи полицията и военните на страната с хладно оръжие. Независимо дали ще използвате кукри за къмпинг, лов, риболов или за някаква друга цел, този прекрасен инструмент ще Ви бъде изключително полезен.

error: Съдържанието е защитено!