Меню Затваряне

Катана Даймио Тамахагане Къстъм Ирис

„Ирис” ескпонира приложението на японската култура и традиции в наши дни, съчетаващи визия и функционалност в едно цяло. Оръжието е изключително и колекционерите, които могат да го оценят, ще бъдат истински щастливи да притежават този уникален самурайски меч.

ПРОДАДЕН!

 

Самураите използват катана в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч е най-ценното и необходимо за един войн във феодалното японско общество. Профилът на острието Shobu-Zukuri набира популярност в Япония по време на войните срещу монголските нашественици през втората половина на 13 век. Характерното издължено острие дава на самураите разсичащо предимство срещу леките кожени брони на монголите и комбинирано с редица други фактори, това дава възможност на Япония да отблъсне нашествениците. Мечовете от този период са изключително популярни сред ентусиастите, но в съвремието Shobu-Zukuri са рядко срещани и това ги прави ценни. Казаното важи в пълна сила за продуктовите мечове на големите китайски производители, които много рядко предлагат оръжия в стил Shobu-Zukuri.

„Ирис” е меч от най-висок клас, част от флагманската серия „Даймио Тамахагане”, дело на „Дайнъсти Фордж”. Мечовете от тази серия се характеризират с напълно автентична изработка, вярна на традициите и поставяща детайлите на пиедестал. „Даймио Тамахагане“ с лекота конкурира по визия и функционалност  производствените  мечове от най-висок клас на всички останали производители. Някои почитатели са на мнение, че серията не отстъпва дори на скъпоструващите поръчкови мечове от световноизвестни ковачи. Това е така, защото завършеният меч е изцяло ръчно изработен в съответствие с японските традиции, без „преки пътища“ и спестяване на труд. Кръщавайки своята водеща серия с термина „Тамахагане“, Дайнъсти Фордж желае да обърне внимание на важния факт, че стоманата за остриетата се създава в глинена пещ „татара“ чрез смесване на желязна руда, въглища и пепел – така, както японците създават своите мечове от древността до наши дни. Следват дълги часове ръчно коване, при което стоманата бива многократно прегъвана. Оформеното острие преминава класическо диференцирано закаляване чрез покриване с глина и водно охлаждане. За да изпъкне красотата на „хамон“ и „хада“ се прилага трудоемко ръчно полиране с водни камъни, процес, който може да продължи седмици. В допълнение на прекрасното острие, мечът е кустомизиран професионално с „облекло“ от подбрани материали, които са високо над фабричните „фитинги“ във всяко отношение. Кустомизацията прави „Ирис“ уникален меч и той изпъква сред серията „Даймио Тамахагане“ като произведение на изкуството и страхотно оръжие със свое собствено присъствие.

Също може да ви хареса…

  • Самураите използвали катана в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч било най-ценното и необходимо за един…

  • „Катана“ ( 刀 ) е традиционно изработен японски меч, оставил трайна диря в световната история. Остротата и грацията на това оръжие впечатляват дори през 21…

error: Съдържанието е защитено!