Меню Затваряне

Катана Бугей Самурай

„Самурай” е изработен от оръжейните специалисти на компания Бугей в град Далиан – Китай и проследява модерния поглед към японската култура и традиции. Мечът е универсално оръжие – може лесно да премине през мека повърхност със своя остър като бръснач ръб, като в същото време е достатъчно гъвкав, за да абсорбира удари. „Самурай” е катана от най-висок клас, заредена с неповторима визия чрез професионална обработка на “сая“ и “цука“ за постигането на изключителен вид и оригиналност. За познавачите, Бугей е синоним на качество и стил.

ПРОДАДЕН!

Самураите използвали катана в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч било най-ценното и необходимо за един войн в японското общество. Стандартният профил на острието Shinogi-Zukuri осигурява добър баланс в комбинация със здрава и надеждна разсичаща повърхност. Не е случайно, че именно това е най-разпространеният тип острие сред японските мечове.

В синхрон с вековните традиции, „Самурай” катана притежава оптимални размери, добър баланс и разсичаща мощ. Функционалността на меча е на най-високо ниво, благодарение на изкованото от модерна прахова стомана острие при спазване на класическата японска последователност. В средите на източните бойни изкуства е безспорна репутацията на собственика на Бугей – сенсей Джеймс Уилямс. Той е един от най-изтъкнатите съвременни майстори на японския меч. В резултат на личния огромен опит на сенсей Уилямс, неговата компания си поставя за цел създаването на най-високия възможен производствен клас японски мечове. Те задоволяват нужните на колекционери, практикуващи и ентусиасти от цял свят, които искат да притежават максимално автентичен самурайски меч на сравнително достъпна и реалистична цена. Бугей налага изключителен контрол върху качеството на своята продукция, а мечовете, които сенсей Уилямс представя на своите последователи, се отличават с неповторима функционалност и автентичност.

Вид

Име

Състояние

Употребяван, в отлично състояние

Също може да ви хареса…

  • Самураите използвали катана в битка, за дуели и при всекидневните си тренировки. Умението да си служи с дългия меч било най-ценното и необходимо за един…

  • „Катана“ ( 刀 ) е традиционно изработен японски меч, оставил трайна диря в световната история. Остротата и грацията на това оръжие впечатляват дори през 21…

error: Съдържанието е защитено!