Меню Затваряне

Поръчка

Как да поръчам?

1. Разгледайте нашия каталог и изберете желания от Вас артикул – хладно оръжие или аксесоар.

2. Кликнете върху бутона „купи“ в описанието на артикула.

3. Вашият избор е добавен в количката. Ако желаете, може да продължите да разглеждате сайта или да добавите още нещо.

4. Когато сте готови, кликнете върху бутона с количка в горния десен ъгъл на екрана, за да финализирате поръчката.

5. Попълнете формата с Вашите имена, телефонен номер и адрес или офис на Еконт, до който да адресираме пратката. Ако желаете да оставите коментар, направете го в раздел „Бележки към поръчката“.

6. Прочетете и приемете „условията за ползване“, с които удостоверявате Вашето разбиране и съгласие за отговорностите, свързани с настоящата покупка. Остриетата не са играчки и веднъж закупени от Вас, ние не носим отговорност за използването им.

7. Когато сте готови, кликнете върху бутон „поръчване“ в долната част на екрана.

8. Ако за пръв път поръчвате нещо от нас, вероятно е член на екипа ни да се свърже с Вас за потвърждение.

9. Плащането става с наложен платеж при получаване на пратката. Доставката в България е безплатна и имате възможност да видите поръчката, преди да я заплатите. По този начин се убеждавате в нейното качество и потвърждавате, че е това, което сте поръчали.

10. За други методи на плащане, свържете се с нас предварително. Това е особено важно за клиенти от чужбина, където условията за доставка са различни.

11. Доставката в България се извършва най-често до два работни дни. В случай, че е възможно някакво забавяне, ще Ви уведомим своевременно.

12. Екипът на Weapons of War Ви пожелава приятно, ползотворно и отговорно притежание и боравене с избрания от Вас меч.

Доставка

Доставката в България е безплатна и се извършва възможно най-скоро след закупуване на артикул, обикновено в рамките на два работни дни. В зависимост от случая, използваме различни куриери. По подразбиране залагаме опцията „прегледай, преди да платиш”. По този начин имате възможността лично да се убедите в качеството и съответствието на избраните от Вас продукти, преди да ги заплатите.

За доставка извън страната, моля да се свържете с нас предварително. Владеем английски език (и не само) и имаме готовност да доставим меч до всяка една държава, където местните закони позволяват.

„Weapons of War” предлага истински, функционални мечове на достъпни цени, осигурява бърза доставка навсякъде и Ви подкрепя със съвети и препоръки за качествата на различните типове хладни оръжия и тяхното приложение в миналото и съвремието (тренировка и колекция). Добрите Ви отзиви са горивото, което ни движи!

Хладните оръжия, които екипът на „Weapons of War” предлага, не са евтини имитации или сувенирни артикули. Те са красиви и същевременно напълно функционални в историческия смисъл на понятието. Както всеки друг специализиран инструмент, така и мечовете изискват знания, умения и отговорност при боравене, плюс грижа и поддръжка при съхранението им. За повече информация по тази или друга тема, разгледайте секцията „Поддръжка” в сайта, абонирайте се за нашия Блог или ни пишете.

Отнасяйте се с необходимото внимание и уважение към оръжията и те ще Ви служат дълго и вярно!

Комуникацията с колектива ни се извършва само по имейл.

Общи условия

Според закона (ЗОБВВПИ) на Република България оръжия могат да бъдат закупувани и притежавани само от пълнолетни (навършили 18 години) лица! Екипът на „Weapons of War” си запазва правото да отказва поръчки и/или да поиска удостоверение на възрастта, преди да осъществи продажба.

Хладните оръжия са в свободен режим – не се изисква разрешително за внос, износ, закупуване, замяна, продажба, за притежание и носене. Не се изисква уведомяване на органите на властта при придобиване или промяна на собственост. Няма лимит за притежание на определен брой. Законът не поставя ограничения относно дължина или вид на острието, не изисква каса за съхранение и не налага рестрикции относно боравенето (тренировката) с хладно оръжие в домашни условия, в частни имоти или извън обществени места. Терминът „хладно оръжие“ не е юридическо понятие и не съществува дефиниция в българското законодателство, поне не и в ЗОБВВПИ. В нашия сайт, ние го използваме в историческия контекст на неговия смисъл.

Няма регламент за скрито или открито носене на хладно оръжие. Практиката показва, че при хладните оръжия се прилага принципът за скрито носене на обществени места, подобно на огнестрелните оръжия. Наложително е носещият хладно оръжие на публично място да не смущава околните и да бъде дискретен. Въпреки че няма конкретна забрана, от етична гледна точка не се допуска хладното оръжие да бъде изваждано и/или показвано на обществено място без основателна причина.

По силата на действащия към момента в България закон (НК), при самозащита с оръжие (хладно, огнестрелно или друго), обикновено се прилага формулировката „преминаване пределите на неизбежната отбрана“. Практиката доказва, че често защитилият се от чужда агресия става виновник и това води до крайно неприятни последици за онзи, който е употребил оръжие в условията на самоотбрана. Налице са много случаи, когато самозащитата с оръжие е тълкувана като криминален акт и защитилият се гражданин бива осъден и вкаран в затвора. В общи линии, на самозащита с оръжие в собствен дом се гледа по-благосклонно, но гаранции за оправдателно становище няма! Всеки гражданин следва да премисли много внимателно действията си, преди да употреби оръжие в случай на нападение срещу него или негови близки.

Мечът, както ножът, брадвата, сърпът, бейзболната бухалка, гумената палка, електрошокът, стикът за голф, харпунът, чукът, мотиката, вилата, кирката, длетото и прочее са предмети, които могат да причинят сериозна травма или дори смърт при погрешна/неправилна употреба или злоупотреба. Работещият (използващият) подобни инструменти следва да направи всичко възможно, за да осигури максимална безопасност за себе си и за околните според действията, които извършва при боравенето с тях!

Екипът на „Weapons of War” не носи никаква отговорност при злоупотреба или инциденти със закупени артикули от нашата колекция – отговорността ни се изчерпва с представянето и продажбата им! Всеки купувач има задължението да се запознае в детайли със законите в България (или в държавата, където живее) и да следи и спазва практиките и разпоредбите за притежание, съхранение, носене и употреба на хладно оръжие според местното законодателство, където и ако има такива! Човекът, купуващ меч от нас (или откъдето и да е), е длъжен да не подлага на опасност себе си и/или околните със своите действия или поведение. Той се задължава да борави с оръжието отговорно и с необходимото внимание!

Описаните по-горе законови рамки имат спомагателен характер и служат, за да запознаят най-общо купувачите и притежателите на мечове с правата и задълженията, свързани с тези предмети в Република България. Екипът на „Weapons of War” не претендира за юридическа компетентност. Законът се променя често и е обект на широко тълкуване според конкретния случай. Редно е всеки да потърси допълнителна информация от квалифицирани лица или институции относно касаещите ги въпроси. Законите и нормативната уредба в България не са константни и купувачът поема цялата отговорност да следи и спазва всякакви изменения, касаещи придобитите от него предмети!

Преди да поръчате, прочетете и обмислете внимателно! Закупен от нас артикул не може да бъде върнат или заменен! Действащото законодателство (ЗЗП) предвижда възможност за връщане на стоки при онлайн търговията най-вече защото клиентите не се докосват до избраните предмети, преди да ги заплатят. Това може да породи несъответствие или откровена измама. Когато купувате нещо от нас, получавате безплатна доставка по куриер. Държим на обстоен преглед преди заплащане. Вие виждате и евентуално одобрявате своята покупка, преди да платите! Ако не я одобрите, просто я отказвате на място – не я получавате и не я заплащате. Поради това и не само, презумцията за онлайн търговия в ЗЗП не може да бъде приложена тук. Мечовете и другите предмети, показани на сайта, са лична собственост на нашия колектив или на хора, споделящи интересите ни. Покупката на каквото и да е от колекцията се заявава онлайн, но се извършва физически, след преглед и одобрение.

Ние, колективът зад „Weapons of War”, не сме търговци, а колекционери и почитатели на историческите оръжия. Сайтът ни е създаден с любителска цел. Продажбата на отделни предмети от колекцията ни служи по няколко начина: популяризира историческите хладни оръжия, увеличава броя на притежателите им и осигурява знания за всички заинтересовани. Накрая, но не на последно място, финансира придобиването на още мечове за нашето дружно хоби.

Със закупуването на артикул от „Weapons of War” купувачът декларира, че е разбрал гореописаните условия, съгласен е с тях и доброволно приема спазването им!

Комуникацията с колектива ни се извършва само по имейл.

Мечовете на „Weapons of War”

Мечовете на „Weapons of War”, от най-евтиния до най-скъпия, са все качествени и функционални екземпляри. Закупувани и събирани в продължение на години от членовете на нашия екип и хора от обкръжението ни, според нас те са най-доброто за парите си, което човек може да купи в България (и не само). Когато предлагаме част от нашата колекцията за продажба, искаме да подсигурим стойностен меч за всеки бюджет. Каквото и да закупите от нас, може да очаквате възможно най-добро съотношение цена-качество. Стремим се да подбираме с вкус и разнообразие, за да осигурим добър избор за всеки. Няма „най-хубав меч“ – понякога човек хваща оръжието в ръка и усеща, че му приляга отлично. Именно това чувство целим да предадем чрез нашата дейност, която се крепи на общата ни страст към историята и оръжейното дело.

Сайтът и Блогът към него са връзката ни със съмишленици и ентусиасти, където освен демонстрираната с гордост колекция, ние споделяме информация, пишем статии, гледаме съответен видео и снимков материал и общи линии обсъждаме всичко, което засяга нашите общи интереси. Идеята е да има огромен масив от знания на български език по касаещите ни теми. Чрез създаването на акаунт, Вие имате възможност да се присъедините активно към нашето „общество“ от любители на историческите оръжия и да допринасяте за неговото популяризиране и разрастване.

Понякога се срещат злоупотреби из българските онлайн сайтове за търговия, затова искаме да подчертаем следното: Екипът на „Weapons of War” показва и предлага своите мечове и аксесоари единствено и само чрез своя сайт. Без изключение всички обяви за мечове, публикувани извън www.weaponsofwar.org, не са дело на колектива ни! Някои недобросъвестни хора присвояват авторските ни снимки и текстове и ги използват с търговска цел в нарушение на Закона за авторското право. Тези личности продават продукти със съмнително качество, опирайки се на нашето име и репутация. Учтиво Ви молим да внимавате какво и откъде купувате, защото пазарът е пълен с евтини имитации и непочтени търговци. Ако търсите качествен меч от колекцията на нашия екип, единственият начин да се сдобиете с него е чрез сайта www.weaponsofwar.org и никъде другаде.

Комуникацията с колектива ни се извършва само по имейл.

error: Съдържанието е защитено!